Ο αχταρμάς Χρυσή Αυγή

Δημιουργήθηκε στις Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2013

Του Παναγιώτη Τσονόπουλου
(δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία, 3/10/2013)

Με έκπληξη διάβασα στο άρθρο του Τ.Φωτόπουλου (22/9), ότι η Χ.Α. υφίσταται άγρια δίωξη(!) από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ. Το σημαντικότερο λάθος του αρθρογράφου είναι η άποψη ότι οι προγραμματικοί στόχοι της είναι αντισυστημικοί.

Το πρόγραμμα της Χ.Α., όπως φαίνεται από κείμενά της, είναι αχαρτμάς.

Πώς αναλύει την κατάσταση; 

Η ελληνική οικονομία είναι η τελευταία μετα-σοβιετική οικονομία της Ευρώπης, διότι παρουσιάζει σε μικρογραφία όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της σοβιετικής οικονομίας κατά τη δεκαετία του '80. Κρατισμός, γραφειοκρατία, αντιπαραγωγικότητα, παρασιτισμός, ιδιωτεία και καταναλωτισμός. Ως αιτία του καταντήματος θεωρείται η κλεπτοκρατική πολιτική τάξη, με κύρια ευθύνη της «αντιπατριωτικής Αριστεράς».

Τρεις είναι οι πυλώνες της άρχουσας τάξης, κατά τη Χ.Α.:
* Η δεξιά χρηματοπιστωτική πλουτοκρατία.
* Ο πελατειακός εσμός των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (διαπλοκής).
* Ο αριστερός στρατός κατοχής των συνδικαλιστικών συντεχνιών.

Ετσι, σαράντα χρόνια... η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τον ζυγό μιας κλεπτοκρατικής δημοκρατίας, η οποία μεταστοιχειώνει τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικό πλούτο, ερήμην του λαού και υπέρ της ολιγαρχίας... Η δημοκρατία είναι η θεσμική θωράκιση και ο πολιτικός μανδύας της μετάγγισης του πλούτου που παράγεται σε εκείνους που τον απομυζούν και τον λυμαίνονται.

Ιδιαίτερα οξεία είναι η κριτική στα κόμματα της Αριστεράς.

Η «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής» και «η εξάλειψη της ατομικής ιδιοκτησίας» αποτελούν την ιδεοληπτική παράκρουση των κομματικών καθοδηγητών και συνιστούν το άλλοθι της εκμετάλλευσης, χάριν της βασιλείας των άεργων κομματικών και συνδικαλιστικών κομμουνιστικών κηφήνων. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεοληπτικής παράκρουσης... είναι ο σοσιαλισμός, το μοντέλο της Σοβιετικής Ενωσης, που σήμερα, που μας την ξαναπροτείνει, είναι μια μούμια που έχει σαπίσει. Η Αριστερά είναι δωσιλογική, διότι εξισώνει και ομογενοποιεί τον Ελληνα πολίτη με το στρατό κατοχής των λαθρομεταναστών εισβολέων. Η Δεξιά... υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για το λαό, ενώ απλά υπερασπίζει τα προνόμια και τα κεκτημένα της άρχουσας τάξης. Συνεχίζοντας την κριτική στην Αριστερά, της καταλογίζει ανεδαφικότητα με αιτήματα «πρέπει να πληρώσουν οι πλουτοκράτες και οι καπιταλιστές», «πρέπει να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις» και άλλα φαιδρά... Μετά τις εκλογές στις 6/5/2012 άρχισε να θίγει τις γερμανικές αποζημιώσεις η Χ.Α.

Τι προτείνει ως λύση;
Αμεση απομάκρυνση από τη χώρα μας (είτε με το καλό είτε με κάθε άλλο αναγκαίο μέσο) όλων των παράνομων λαθρομεταναστών Η Ελλάδα να παραμείνει εντός του ευρώ, αλλά να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ενδελεχής έλεγχος και διαγραφή του επαχθούς και παράνομου χρέους, εθνικοποίηση ενεργειακών κοιτασμάτων και τραπεζών. Κατάργηση της δουλείας του τόκου και του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας να ελέγχονται από το εθνικό κράτος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η πλειοψηφία των μετοχών να παραμένει στον έλεγχο του Δημοσίου, η αγροτική τράπεζα να είναι κρατική και εκτός χρηματιστηρίου.
Θέσπιση ελάχιστου ισόβιου εισοδήματος, ώστε να εξαλειφθεί η κοινωνική αδικία και η εκμετάλλευση.
Η επιχειρηματικότητα είναι μια υγιής οικονομική δραστηριότητα, με ένα ενιαίο φορολογικό και επενδυτικό συντελεστή 50%.
Κατάργηση επιδότησης κομμάτων, βουλευτικής ασυλίας, αποζημίωσης, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κλεπτοκρατών, αλλαγή πολιτεύματος από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία...

Το μόνο που είναι σαφές στα κείμενά της είναι ότι σε αυτό το σύστημα δεν θα έχει θέση η πάλη των τάξεων.
Το πρόγραμμα έχει ασύμβατες μεταξύ τους θέσεις και ο κύριος στόχος, παρά τη ρητορεία εναντίον της άρχουσας τάξης, είναι να κτυπήσει την Αριστερά.
Η κριτική στο Μνημόνιο γίνεται κυρίως επειδή θεωρείται δείγμα υποτέλειας. Η θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αντικαταστάθηκε με τη θέση για καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων και απόρριψη μνημονιακών πολιτικών. Η δημαγωγία υπέρ ανέργων, διαγραφών χρεών φτωχότερων, συνδυάζεται με αναφορές στα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, στα οποία οι οικονομικές κρίσεις εμφανίζονται όχι ως συνέπεια δράσης των νόμων του καπιταλισμού, αλλά εβραϊκών συνωμοσιών... Τέλος, ας σημειωθεί ότι στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» (Ιούλιος 1991) εκφράζεται η υποστήριξη στα αποσχιστικά κινήματα Κροατίας, Σλοβενίας. Προσπάθησα όσο μπορούσα συντομότερα να τεκμηριώσω το γιατί είναι σφάλμα να θεωρείται προγραμματικά αντισυστημική η Χρυσή Αυγή.

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής