Άρθρα

Ανακοίνωση Νέου Αγωνιστή - Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών, για τις εξελίξεις στη Κύπρο

Δημιουργήθηκε στις Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013

Η απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης του γερμανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του εναντίον του ευρωπαϊκού Νότου .

Η απόφαση αυτή και καθε παραλλαγή της που τυχόν θα εφαρμοστεί εγκαθιστά νέα αποικιοκρατικά δεσμά στη μεγαλόνησο και απλώς αναδιατάσσει τις ιμπεριαλιστικές επιρροές σε αυτήν, σε βάρος πάντα του λαού της και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων της.
Ο κ. Αναστασιαδης, γνωστός υπηρέτης των ξένων συμφερόντων, υποστηρικτής του σχεδίου Αναν, παρέδωσε αμέσως στους ξένους πάτρωνες την εξουσία που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Ασφαλώς μέρος της ευθύνης για τις εξελίξεις βαρύνει και την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου.

 Η εξέλιξη αυτή εχει δυσμενείς επιπτώσεις και για την Ελλάδα και τους Ελλαδίτες. Η τροικα εσωτερικού διαρρέει απορρόφηση του ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών εντός της χώρας απο το Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο, που στην προηγούμενη φάση επιχειρούσε να ξεπουλήσει. Δεν μας λέει τι θα σημάνει αυτό σε ανάγκες κεφαλαιοποίησης. Ετοιμάζεται να καλυφθεί πίσω απο την εξέλιξη αυτή για να επιβάλει νέα μέτρα.

Ο λαός μας δεν αντέχει.  Ενα νέο κύμα κινητοποιήσεων πρέπει να σαρώσει αυτούς που με τη συνεργασία των ξένων τραπεζιτών εξανδραποδιζουν τον λαό και λεηλατούν την χώρα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους.
Η αριστερα σε όλες τις εκδοχές της, όλες οι λαϊκές δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να ορθώσουν ένα μέτωπο εθνικής και κοινωνικής αντίστασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πρέπει να πρωτοστατήσει  στις κινητοποιήσεις του λαού και να ανοίξει το δρόμο της λύσης, με μια κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας από την μνημονιακη λαίλαπα.

Κάτω η νέα ιερή συμμαχία των τραπεζιτών !
Για μια νέα Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη !

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής