Άρθρα

Ανακοίνωση Νέου Αγωνιστή / Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δημιουργήθηκε στις Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013

Ανακοίνωση

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι το πιο πρόσφατο έγκλημα μιας συμμορίας που παριστάνει το πολιτικό κόμμα. Τα μεγαλύτερα όμως προβλήματα με αυτή την συμμορία είναι άλλα. Όλη την προηγούμενη περίοδο έγινε ανεκτή από τον κρατικό μηχανισμό που όφειλε να καταστείλει την εγκληματική της δραστηριότητα.

 Οι προπαγανδιστικοί της μύθοι προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ της διαπλοκής - και ορισμένους άλλους - τάχα εναλλακτικούς - καναλάρχες. Όλοι αυτοί δεν αγνοούσαν περί τίνος πρόκειται και βέβαια δεν έκαναν λάθος. Το κόμμα του μνημονίου χρησιμοποίησε την "Χρυσή Αυγή" για να διχάσει τον λαϊκό κόσμο που αντιτίθεται στις καταστροφικές επιλογές της εξαθλίωσης του λαού και της μετατροπής της χώρας σε οικονομική αποικία και πολιτικό προτεκτοράτο.

Τώρα, κάτω από την κατακραυγή για το πρόσφατο έγκλημα, η ΝΔ και το ψευδώνυμο ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να φρεσκάρουν τις κουρελιασμένες σημαίες τους με τα χρώματα του αντιφασισμού. Αυτοανακηρύσσονται "Συνταγματικό Τόξο", έχοντας μάλιστα το θράσος να κρίνουν ποιος μετέχει σε αυτό και ποιος όχι, Αυτοί που ψηφίζουν στη Βουλή σύφμωνα με υποδείξεις και κατόπιν εγκρίσεως. Αυτοί που κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτοί που ευθύνονται όχι μόνο για τις καταστροφικές επιλογές του παρόντος, αλλά και για τα προβλήματα που επικαλούνται που όλα γιγαντώθηκαν εξαιτίας παλιότερων κυβερνητικών τους πολιτικών. Αυτοί που ακόμα και τώρα συνεχίζουν να λεηλατούν την χώρα μαζί με τους ξένους πάτρωνές τους.

Ο λαός μας πρέπει να αντιπαρατεθεί στη φασιστική πανούκλα μέσω της δικής του εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Η καλύτερη πολιτική εναντίον των ναζήδων είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, που μαζί με τις αμέσως προηγούμενες, κατάντησε τους έλληνες να φοράνε μπλουζάκια της "Χρυσής Αυγής" ως αντάλλαγμα μιας σακούλας με πατάτες. Καμία ανοχή, καμία συμμαχία με την κυβέρνηση! Οι συμπολίτες μας πρέπει να αναλογιστούν ότι το ποσοστό της Χ.Α στις εκλογές του 2012, επέτρεψε στο κόμμα του μνημονίου να σχηματίσει κυβέρνηση, αν και κατεγράφη ως μειοψηφία του εκλογικού σώματος παρά την δημαγωγική τρομοκρατία που εξαπέλυσε.

Γι αυτό και χρειάστηκαν την σύμπραξη των καιροσκόπων – «συμφιλιωτών» της ΔΗΜΑΡ, που τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν ως «αντιφασίστες». Η χρησιμοποίηση του νεοναζισμού ως εργαλείο του συστήματος είναι για όποιον θέλει να δει και να σκεφτεί ολοφάνερη. Ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, όπως και η άκρα δεξιά σε άλλες χώρες μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως ανάχωμα του νεοφιλελευθερισμού μέσω του διχασμού των εργαζομένων.

Η συντριβή του θα επιτευχθεί όταν θα κατανοηθεί ότι το λαικό κίνημα, πρέπει να συνδυάσει την εθνική και κοινωνική έκκληση στον αγώνα εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Θα ολοκληρωθεί μόνο όταν, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο δημοκρατικής επανίδρυσης του κράτους και παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας οι Έλληνες θα νιώσουν ότι είναι ένας λαός κυρίαρχος στον τόπο του, που μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του μαζί με ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Νέος Αγωνιστής / Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής