Άρθρα

Ανακοίνωση Νέος Αγωνιστής / Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Δημιουργήθηκε στις Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2013

Ο πρωθυπουργός και το ιδιαίτερο επιτελείο του έχουν σοβαρή ευθύνη για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο λόγω της μνημονιακής πολιτικής τους, αλλά και λόγω της εμφυλιοπολεμικής ρητορικής που επανέφεραν ως «ιδεολογική ταυτότητα» της τάσης τους μέσα στην Ν.Δ.

Είναι αυτοί που καλλιεργούν επί χρόνια ως υπερηφάνεια και ταυτότητα του «δεξιού» την «νίκη στον εμφύλιο πόλεμο». Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, η εμφυλιοπολεμική ρητορική και η επαναφορά της εθνικοφροσύνης, έγινε όχημα πολιτικής κινητοποίησης και οργάνωσης όχι από τους τυχοδιώκτες της ομάδας του (που σε μια νύχτα μετατράπηκαν από αντιμνημονιακούς σε απολογητές της τρόϊκας) αλλά από την συμμορία των χρυσαυγητών. Ακόμα και τώρα ο κύκλος των συμβούλων της ουσιαστικής νομιμοποίησης των ταγματαλητών παραμένει αμετανόητος. Επιμένει στην θεωρία των άκρων.

Η δήλωση Σαμαρά είναι κλιμάκωση προς το χειρότερο αυτής της ανιστόρητης θεωρίας. Γιατί εξομοιώνει την Χ.Α. που διώκεται για αξιόποινες πράξεις, με την αριστερά που υποστηρίζει συγκεκριμένες απόψεις. Βάζει σε ίση μοίρα αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα με όσους «μιλάνε» (!) εναντίον του ΝΑΤΟ, του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι τυχαία αυτά ανακοινώθηκαν σε ξένο οικονομικό ινστιτούτο.

Ο κ. Σαμαράς μας έπεισε. Δεν επιδιώκει να συγκυβερνήσει με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» Είναι ο υποψήφιος αρχηγός της. Ίσως αυτό να εξηγεί και το παράδοξο της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπαρχηγοί της.

Οι αριστεροί και οι δημοκράτες αυτής της χώρας πρέπει να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα και να δώσουν ενωμένοι και αποφασισμένοι την μάχη για την ανατροπή των μνημονίων, την ουσιαστική δημοκρατία στην Ελλάδα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία.