Άρθρα

Για τον Μανόλη Στάθη

Δημιουργήθηκε στις Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2015

Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγραφούν τα συναισθήματα στο άκουσμα του  ξαφνικού θανάτου του αγαπημένου μας συντρόφου Μανόλη. Και αυτό γιατί ο πάντα γελαστός, οικογειάρχης και τσιριγώτης Μανόλης, ήταν η προσωποποίηση της αγωνιστικής διάθεσης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αισιοδοξίας για τη ζωή.  Ήταν πολίτης και όχι ιδιώτης.

Τον γνωρίσαμε το 2006. Είχε προηγηθεί το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων Μαϊου-Ιουνίου, όπου και γεννήθηκε η ιδέα να συγκροτηθεί μια Πρωτοβουλία μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ένα θέμα που θα «άνοιγε» την ακαδημαϊκή χρονιά 2006-2007, λόγω της έναρξης της αναθεωρητικής διαδικασίας. Ο Μανόλης ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 και συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις και ζυμώσεις για τη συγκρότηση του Π-16, που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τις τότε αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά τη νίκη στο 16, ο Μανόλης συμμετείχε στη μετεξέλιξη του πυρήνα της Πρωτοβουλίας, όπως μορφοποιήθηκε στη συλλογικότητα του Νέου Αγωνιστή, το 2007. Στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε το 2010 με την επιβολή του μνημονίου. Συμμετείχε στο αντιμνημονιακό κίνημα και ως μέλος του Νέου Αγωνιστή στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το 2012, ενώ ήταν σταθερά παρών στις πολύωρες συζητήσεις μας.    

Με αγάπη για τον τόπο του, τα Κύθηρα, με διάθεση συμμετοχής στα Κοινά, με επιστημονική κατάρτιση και γνώση ειδικά των αυτοδιοικητικών ζητημάτων,  ο Μανόλης εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κυθήρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Τα Κύθηρα στερούνται έναν άνθρωπο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, εμείς έναν αγαπημένο μας σύντροφο, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον δικό τους ξεχωριστό Μανόλη.

Μανόλη θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Νέος Αγωνιστής

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής