Άρθρα

Δελτίο Τύπου Νέου Αγωνιστή 13/01/2012

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012

«ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17-01-2012»

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΜΕ!

Συνεχώς, με ολοένα μεγαλύτερη ένταση, η δοτή κυβέρνηση και οι συνεταίροι της αντιλαϊκής πολιτικής, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, εκβιάζουν και απειλούν για ένα ακόμη πιο δραματικό εργασιακό περιβάλλον. Μετά από τις σκληρές πολιτικές, που είχαν αφετηρία τις 20χρονες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, το θρίλερ που ζουν πλέον οι εργαζόμενοι τη «μνημονιακή» εποχή φαίνεται να μην έχει τέλος. Έχουν βάλει σε τροχιά ελεύθερης πτώσης κάθε ΛΑΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, κάθε ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ κάθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Η ανεργία καλπάζει, απολύσεις και «εφεδρείες» παντού, πολλαπλασιάζονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, κατεδαφίζονται οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ακρίβεια φουντώνει ακόμα και σε δημόσια αγαθά, οι αυταρχικές και κατασταλτικές παρεμβάσεις αυξάνουν!

Ότι είχε απομείνει από το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο τομέα γκρεμίζεται, διαλύεται η πρόνοια, η δημόσια περίθαλψη, η παιδεία, ο πολιτισμός.. Δεν υπάρχει πλέον «κράτος» για τον εργαζόμενο! Η φοροδιαφυγή οργιάζει ενώ τα χαράτσια έχουν εκμηδενίσει το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα από το σφαγιασμό μισθών και συντάξεων! Αφού έχουν εξαφανίσει κάθε μορφής ανάπτυξη έχουν παραδώσει το Λαό μας και την Πατρίδα μας, στην ανελέητη κερδοσκοπία των αγορών οδηγώντας σε ολοένα βαθύτερη ύφεση.

Η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία αγγίζουν όλες τις οικογένειες! Η δοτή κυβέρνηση της δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου ετοιμάζει νέα επιδρομή σε όλα, με ξεκίνημα τις επικουρικές συντάξεις, την Αντισυνταγματική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, του 13 -14 μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Το Μαχαίρι στους μισθούς μπαίνει ξανά και πιο δυναμικά,..

Ετοιμάζει ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο με νέα δανειακή σύμβαση που υποθηκεύει τα πάντα, εξευτελίζοντας τον Ελληνικό Λαό, κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αξιοπρέπειας της χώρας. Για να περάσει αλυσίδες στους σκλάβους πλέον εργαζόμενους! Ο μεσαίωνας, ωχριά μπροστά στη νέα κατοχή.
-Ποιος έχει το δικαίωμα να μας λέει ότι η ζωή που κτίσαμε τελείωσε; Και από ελεύθεροι γινόμαστε σκλάβοι;
-Ποιος έχει το δικαίωμα να στέλνει τη δημοκρατία στο απόσπασμα; Το Λαό στη λαιμητόμο;

Βρισκόμαστε στην πλήρη καταστροφή κάθε κοινωνικού- εργατικού δικαιώματος με τις ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να κρατούν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ εγκλωβισμένη τη ΓΣΕΕ, που ακόμη και σήμερα δεν τολμά να αρθρώσει λέξη για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. Πιστές στην αντίληψη της αποδοχής του κοινωνικού συμβιβασμού και των κοινωνικών εταίρων- όπως με την πρόσφατη απόφαση τους επιβεβαιώθηκε- συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκτός των υπηρεσιών που προσφέρει σε κυβερνητικές, εργοδοτικές εξουσίες αμαυρώνει το ρόλο του συνδικάτου, διαλύει το συνδικαλιστικό ιστό, ακυρώνει τη δυναμική του, απογοητεύει και απομακρύνει τους εργαζόμενους από το μοναδικό τους σύμμαχο που είναι το συνδικάτο.

Μια είναι η λύση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των συναινετικών συνδικαλιστικών συμπεριφορών: Η μέγιστη ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! Η Συσπείρωση όλων των ταξικών δυνάμεων χωρίς διαχωριστικές γραμμές στη δράση και αλληλεγγύη για πλήρη , σταθερή εργασία και κοινωνική φροντίδα για όλους Ενότητα- συντονισμός συνολικής δράσης και αντίστασης στις επιθέσεις που δέχονται οι επιμέρους χώροι. Δράσεις, που να κρατάνε ζωντανό τον αγώνα στο δρόμο που δείχνει η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε μέσα από την απεργία διαρκείας των χαλυβουργών, ALTER και στους άλλους χώρους Οι συνθήκες, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλουν την ένταση της προσπάθειας συστράτευσης για κοινή δράση, για κοινό μέτωπο, ΟΛΩΝ των δυνάμεων της αντίστασης και της αλλαγής, που θα διαμορφώσει όρους αποτελεσματικής επίθεσης στις ιμπεριαλιστικές, καπιταλιστικές πολιτικές, με πρώτο στόχο την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ & των ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Στις 17 ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΙΚΑ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ πρέπει να πάρουν ηχηρό μήνυμα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ & ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ 11.00 ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής