Άρθρα

Βουλιάξαμε, πρέπει ν'αλλάξουμε!

Δημιουργήθηκε στις Πέμπτη, 03 Μαϊ 2012

Οι εκλογές της 6 Μαΐου 2012 είναι οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτό δεν είναι το συνηθισμένο σχήμα λόγου των επαγγελματιών πολιτικών. Η χώρα μας υποτάχθηκε στα ξένα κέντρα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της. Η οικονομία έχει παραλύσει. Το κράτος διαλύεται. Η κοινωνία σφαδάζει κάτω από τα πλήγματα των μνημονιακών πολιτικών. Στον λαό ξεχειλίζει η οργή.

Η χώρα δεν σώζεται όταν εξανδραποδίζεται ο λαός της. Ό ,τι είναι αντιλαϊκό δεν μπορεί να είναι εθνικό. Αυτοί που οδήγησαν εδώ τα πράγματα δεν μας πείθουν πως είναι αυτοί που θα τα φτιάξουν και μάλιστα οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, όπως ισχυρίζονται.

Ζητάνε νέα ευκαιρία για να μας ωφελήσουν, αυτοί που ήδη χρησιμοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε για να μας βλάψουν. Ζητάνε συγγνώμη για να αποφύγουν την δίκαιη τιμωρία. Ζητάνε αυτοδυναμία αυτοί που την χρησιμοποίησαν ή την ανέβαλαν για να στηρίξουν τα μνημόνια της χρεωκοπίας.

Ο αγώνας του λαού εναντίον των μνημονιακών πολιτικών διεξάγεται ήδη από καιρό και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Τώρα πρέπει η αντιμνημονιακή πλειοψηφία να εκφραστεί και στις κάλπες. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να είναι η μειοψηφία στο λαό και στη νέα βουλή.

Πρέπει να φέρουμε πιο κοντά την αντιμνημονιακή πλειοψηφία στην πολιτική της ενοποίηση και να την συγκροτήσουμε ως κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο λαός πρέπει να παραμερίσει τους συμφιλιωτές αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να υπερβούν την κεντρική αντίθεση του πολιτικού αγώνα στη χώρα σήμερα. Η μόνη συνέπεια των πολιτικών συμφιλίωσης είναι η παράταση της αγωνίας του λαού κάτω από τον μνημονιακό ζυγό των ακραιφνών υποστηρικτών του. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν δεσμεύεται από συμφωνίες που υπέγραψαν ερήμην τους και αντίθετα προς την εντολή τους. Δεν θα υπάρξει καμιά κοινωνική συμφωνία με τους ντόπιους δοσίλογους και τους ξένους προστάτες. Δεν θα στηριχθούν επίδοξες εφεδρείες του συστήματος.

Ο λαός πρέπει ακόμα να μην εκφράσει την οργή του με τρόπο που επιβραβεύει δυνάμεις που εμποδίζουν την αναγκαία ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θέτουν την κομματική τους επιβεβαίωση και εγωισμό πάνω από τον παλλαϊκό αγώνα, που αρνούνται να πάρουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Η άκρα δεξιά δεν είναι μόνο μια απειλή από το παρελθόν. Φυσικά δεν έχει καμία προοπτική εξουσίας. Όμως καλλιεργεί αντιαριστερό πάθος, Οργανώνει τον διχασμό του λαού, είναι χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος όταν τα πράγματα δυσκολέψουν γι' αυτό. Όπως πάντα, θα χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει την προοπτική μιας λαϊκής κυβέρνησης με βάση την αριστερά που είναι η μόνη δυνατότητα σήμερα για να βγούμε από την κοιλάδα των δακρύων, να μείνουμε στη χώρα μας και να την ξαναφτιάξουμε. Οι συμμορίες που σήμερα χτυπάνε μετανάστες αύριο θα στραφούν εναντίον των συνδικάτων, της αριστεράς, κάθε δημοκράτη.

Το σοβαρό μεταναστευτικό πρόβλημα θα λύσει το εθνικό δημοκρατικό κοινωνικό και αναπτυξιακό κράτος, όχι οι συμμορίες. Η πατρίδα γενικότερα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την αφήσουμε στους φασίστες. Η Ελλάδα ιστορικά απελευθερώθηκε από δημοκράτες, όχι από αυταρχικά καθεστώτα και πραιτωριανούς θρόνων.

Εμείς στην πολιτική ομάδα του Nέου Αγωνιστή στρατευτήκαμε από καιρό, από την αρχή, στην υπόθεση του αντιμνημονιακού αγώνα που τον βλέπουμε ως αγώνα όλου του λαού, με όλα τα μέσα , ανεξαρτήτως προηγούμενης πολιτικής ένταξης ή ιδεολογικής τοποθέτησης, μόνο με δύο προϋποθέσεις: Ότι δεν θα υπάρξει καμιά αναστολή είτε έναντι των δανειστών, είτε για χάρη του ευρώ, είτε λόγω του πλαισίου της Ε.Ε. κλπ., και ότι δεν πρόκειται για μια ανάθεση σε κάποια νέα πολιτική ηγεσία, ακόμα και «καλή», αλλά για μια διαδικασία που θα στηρίζεται και αλληλεπιδρά με τους αγωνιζόμενους στα κινήματα πολίτες.

Αγωνιζόμαστε μέσα από το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο - ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη. Για μια λαϊκή κυβέρνηση με κορμό τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα δώσει δουλειά στους άνεργους, σταθερότητα στις ζωές των ανθρώπων και όχι στα κέρδη, μέλλον στη νεολαία, ελπίδα στο λαό. Που θα ανασυγκροτήσει τη χώρα και θα βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της.

Αυτή είναι η πολιτική μας, η πολιτική της μαχόμενης ελπίδας. Θα είμαστε παρόντες στην συζήτηση και την πάλη και μετά τις εκλογές. Καλούμε όλους και όλες να κάνουν το καθήκον τους. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους σοσιαλιστές της Ελλάδας, τους καλούμε να έλθουν σε επαφή μαζί μας. Η σημαία που κύλησαν στη λάσπη οι προδότες θα σηκωθεί ξανά! Οι σοσιαλιστές της Ελλάδας θα λάβουν με παρουσία και αγώνα μερίδιο που τους αξίζει μέσα σε μια ενωμένη αριστερά, ένα περήφανο λαό, μια δημοκρατία που λειτουργεί, μια λεύτερη πατρίδα!

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής