Σύντροφοι και συντρόφισσες...

Δημιουργήθηκε στις Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σύσσωμη ψήφισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ψήφος αυτή είναι στρατηγικής σημασίας,αφού επικυρώνει κοινοβουλευτικά την δικτατορία των αγορών. Το Κοινοβούλιο της χώρας παρέδωσε όχι κάτω από την πίεση της ανάγκης αλλά κατόπιν σκέψεως, όχι αιφνιδιασμένο αλλά με πλήρη γνώση των συνεπειών, όχι ελπίζοντας για το καλύτερο αλλά εν γνώσει της αποτυχίας του μνημονίου, όχι τέλος στα πλαίσια της λαϊκής εντολής αλλά με καταγεγραμμένη τη γενική αντίθεση και πρόδηλη τη λαϊκή οργή.

Η ψήφος αυτή αποτελεί την ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ένα κέλυφος, ένα μεταλλαγμένο μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές που διακήρυξε όταν ιδρύθηκε. Δεν είναι κόμμα της ανεξαρτησίας, είναι όχημα της υποταγής. Δεν είναι κόμμα της λαϊκής κυριαρχίας, είναι πολιορκητικός κριός των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων. Δεν είναι κόμμα της κοινωνικής απελευθέρωσης, είναι αντίπαλος της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχει σχέση με καμία έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, είναι φέουδο ενός πρίγκηπα που στρέφεται ενάντια στη χώρα, στο λαό, στο ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ακόμα και στη μνήμη του πατέρα του.

Αυτό το ψευδώνυμο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Υπάρχει ακόμα χάρη στους ξένους πάτρωνες και την εγχώρια διαπλοκή. Επιχειρεί να οργανώσει μια περιορισμένων δυνατοτήτων επιχείρηση απάτης, επωφελούμενο από την πολιτική καθυστέρηση, τον χωρίς περιεχόμενο συναισθηματισμό, τις αυταπάτες ελαχίστων στην βάση του.

Ο λαός βλέπει και γνωρίζει ότι στην βάση του μηχανισμού που απομένει, υπάρχει –ως καλύτερη μάλιστα εκδοχή- ο καριερισμός. Η χωρίς αρχές επιδίωξη θέσεων.

Η κούφια όσο ποτέ αντιδεξιά ρητορεία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όταν προέρχεται από αυτούς που στηρίζουν ξένα συμφέροντα και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Σε κανένα αγώνα του μέλλοντος δεν έχουν θέση αυτοί που σήμερα πρόδωσαν τις ιδέες και τις αξίες της πατρίδας, του λαού και του σοσιαλισμού.

Η δημοκρατική παράταξη κι άλλοτε γνώρισε αποσπάτες. Είναι ζήτημα χρόνου η κάλυψη του πολιτικού κενού που αφήνει η μαζική αποστασία (συντελούμενη βαθμιαία από καιρό) αλλά σήμερα πια τετελεσμένη και αμετάκλητη του «όλου ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Οι δημοκρατικοί πολίτες θα ξαναβρούν το δρόμο της Εθνικής και Δημοκρατικής περηφάνειας εκκαθαρίζοντας τους θεσμούς από εκπροσώπους αλλοτριων συμφερόντων, με κάθε ευκαιρία, σε οποιαδήποτε κάλπη στηθεί από εδώ και μπρος.

Ο δρόμος που φράζει σήμερα η αποστασία και το ξεπούλημα θ’ανοίξει ξανά, χάρη στο λαό που μάχεται στις πλατείες, στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανοικτή Επιστολή "Αγανακτισμένων Σοσιαλιστών" στο Facebook. Αξίζει την
προσοχή μας!

http://www.facebook.com/note.php?saved&¬e_id=115562538533948

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής