Πολιτική απόφαση Νέου Αγωνιστή

Δημιουργήθηκε στις Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Νέος Αγωνιστής»

  • Διαπιστώνει ότι η ασκούμενη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πολιτική αποτελεί ακραία εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος, οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες, αποδιαρθρώνει την οικονομία, αποσυνθέτει την εθνική συνοχή και υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
  • Θεωρεί ότι η αποσάθρωση της κομματικής δομής και λειτουργίας και η έλλειψη διαφοροποίησης στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ από τις παραπάνω πολιτικές δημιουργούν κενό εκπροσώπησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και γενικότερα των πολιτών που παραδοσιακά ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη.
  • Πιστεύει ότι η γνήσια δημοκρατική εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων, των εργαζόμενων- μισθωτών που «ελαστικοποιούνται» και εξαθλιώνονται και της μεσαίας τάξης που δραματικά υποβαθμίζεται, είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων τους αλλά και για την σταθερότητα του πολιτεύματος και την διατήρηση της εθνικής συνοχής.

Κατόπιν αυτών αποφασίζει:

1. Συγκρότηση της μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο φίλο του περιοδικού σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική, την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

2. Σύγκλιση με άλλες ομάδες και πρόσωπα που είναι σταθερά προσανατολισμένοι στις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατικής Διαδικασίας σε δράσεις και συζητήσεις με στόχο την πολιτική ενότητα των δυνάμεων που αγωνίζονται στα πλαίσιά τους.

3. Προσπάθεια ανασύνθεσης του σοσιαλιστικού χώρου και κοινού αγώνα με άλλες πατριωτικές, δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις για την ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και όλων των εκπροσώπων της, των κοινωνικών δυνάμεων που την στηρίζουν μέσα στην χώρα και των πατρώνων τους έξω απ’ αυτήν.

Αθήνα 22-3-2011

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής