Ποιοί Είμαστε

Δημιουργήθηκε στις Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011

Σελίδα υπό κατασκευή...

Ο Νέος Αγωνιστής πρόκειται για συλλογικότητα της ομότιτλης περιοδικής έκδοσης για την κοινωνική δημοκρατία. Συγκροτήθηκε την περίοδο 2006-2007 στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και συγκεκριμένα ο πυρήνας του προήλθε από την Πρωτοβουλία μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (Π-16). Τη συλλογικότητα αποτελούν πρώην μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ανένταχτοι σοσιαλιστές, διαπνεόμενοι από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στο Μνημόνιο και σε όλες τις συναρτώμενες μ’ αυτό αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις. Θεωρεί ότι με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και ευρύτερα στην Τρόικα, επιβάλλεται στη χώρα ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης, που μετατρέπει την Ελλάδα, πολιτικά σε προτεκτοράτο, οικονομικά την υποβάλλει σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και κοινωνικά την καθιστά εργαστήρι μαζικής εξαθλίωσης. Η αντίθεση του Νέου Αγωνιστή ήταν τέτοια, που στις περασμένες Αυτοδιοικητικές εκλογές πήρε πρωτοβουλία και συμμετείχε στις διεργασίες που οδήγησαν στη συγκρότηση του περιφερειακού σχήματος Αττική Συνεργασία-Οχι στο Μνημόνιο.

Ο Νέος Αγωνιστής τάσσεται ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών πολιτικών, στο Μεσοπρόθεσμο και στους εφαρμοστικούς αυτού νόμους : Aφ’ ενός γιατί η Κυβέρνηση δε διαθέτει για τη θέσπισή τους λαϊκή νομιμοποίηση, την έκφραση της οποίας μάλιστα διώκει με αδιάκριτη, μαζική, προληπτική, ωμή και βίαιη, καθ’όλα παράνομη καταστολή κατά του λαού. Και αφ’ετέρου γιατί θεωρεί ότι τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αντιθέτως την απογυμνώνουν από τον πλούτο της, από τα εργαλεία της οικονομικής της επανάταξης και δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική της θέση καθιστώντας την σταδιακά παντελώς ανίσχυρη να υπερασπιστεί την οικονομική και γεωπολιτική της αυτοτέλεια. Εκτιμά ότι πρέπει η χώρα άμεσα να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και να προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους πιστωτές της, σε άρνηση πληρωμής του απεχθούς μέρους του, και θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη βιωσιμότητα του χρέους και την επαναφορά του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού.

Ο Νέος Αγωνιστής συμμετέχει στο λαϊκό κίνημα στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στο Μνημόνιο, εκδίδει σχετικές προκηρύξεις (neosagonistis.org), στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ανήρτησε πανό στην Πλατεία Συντάγματος με σύνθημα «Δεν πουλάμε τη χώρα μας. Φύγετε. Λαϊκή Μεταπολίτευση».

Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Την περίοδο αυτή πανελλαδικά συγκροτείται δίκτυο υποστηρικτών και φίλων της συλλογικότητας, ενώ παράλληλα ο Νέος Αγωνιστής συμμετέχει στις διεργασίες ανασύνθεσης του σοσιαλιστικού χώρου και συγκρότησης παλλαϊκού δημοκρατικού μετώπου για τη νίκη ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, σε όλους τους εκπροσώπους της, τις εναπομείνασες κοινωνικές δυνάμεις που τη στηρίζουν μέσα στη χώρα, καθώς και στους εξωτερικούς πάτρωνες τους, οι οποίοι δρομολογούν ακάθεκτοι τη δική τους οικονομική διάσωση θυσιάζοντας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους Έλληνες και την εθνική μας οικονομία.

Επικοινωνία: Βασίλης Ασημακόπουλος 6945773475, Νίνα Κασιμάτη 6944225580

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής