Για το "προσχέδιο" νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011

(το κείμενο αυτό αποτελεί μια πρώτη συλλογική επεξεργασία μελών του Νέου Αγωνιστή, υπό την επιμέλεια του σ. Γιώργου Παπανικολάου, Λέκτορα στο School of Social Science and Law, Teesside University, UK)

Με τη δημοσίευση του ‘προσχεδίου’ νόμου για την ‘οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης, ανεξάρτητη αρχή για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση’ επισημοποιήθηκαν επιτέλους οι προθέσεις της κυβέρνησης για τις ‘μεταρρυθμίσεις΄ στο χώρο της ανώτατης παιδείας.

Share

Περισσότερα

Οι Αγορές δεν απέχουν ποτέ!

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010

Τα ψέματα (κι οι αλήθειες) τέλειωσαν. Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Καθένας μας θα σκεφτεί πρώτα αν πρέπει να πάει στις κάλπες. Πολλοί σκέφτονται να μην πάνε. Δεν έχει, λένε, νόημα. Αν κρίνεις τους υποψήφιους και τα κόμματα, είναι αλήθεια, υπάρχουν λόγοι δυσαρέσκειας. Όμως στον κόσμο τούτο της απομάγευσης και της κατάρρευσης των βεβαιοτήτων το τέλειο μεν δεν υπάρχει, αλλά οι διαφορές δεν είναι ασήμαντες.

Share

Περισσότερα

Διακήρυξη Αρ.16

Δημιουργήθηκε στις Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010

(το κείμενο που ακολουθεί αποτέλεσε τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος- Π-16- , η οποία μάζεψε πάνω από 5.000 υπογραφές μελών και φιλών του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τη συλλογή υπογραφών, η Π-16 προχώρησε σε διοργάνωση εκδηλώσεων, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του αρ. 16. Η Π-16 εμφανίστηκε στις 17-11-2006 με εκτεταμένη αφισοκόληση και παρουσία στην πορεία του Πολυτεχνείου. Στις 2-2-2007 και υπό την πίεση του κινήματος, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την αναθεωρητική διαδικασία του Συντάγματος) 

Share

Περισσότερα

Η Εκπαίδευση είναι δικαίωμα!

Δημιουργήθηκε στις Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010

(ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ  ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ. 16)

το κείμενο που ακολουθεί κυκλοφόρησε την περίοδο του κινήματος των καταλήψεων Μαϊου- Ιουνίου 2006 και αποτέλεσε παρέμβαση, αλλά και ένα πρώτο μόρφωμα της Πρωτοβουλίας μελών ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που συγκροτήθηκε το Φθινόπωρο στα τέλη Οκτωβρίου 2006 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου 2006)

Share

Περισσότερα

© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής