Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στη θάλασσα τώρα!

Δημιουργήθηκε στις Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2010

Η πρόσβαση στην παραλία είναι δικαίωμα των πολιτών που κατ’ αρχήν προβλέπεται από το Νόμο. Ο αιγιαλός σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη της νομοθεσίας είναι – εδώ και αιώνες – ανεπίδεκτος δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και αποκλειστικής χρήσης.

Στην εποχή της σύγχρονης βαρβαρότητας, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της ασυδοσίας του κεφαλαίου, τα αυτονόητα αμφισβητούνται και τα στοιχειώδη δικαιώματα καταπατούνται.

 

Η πολιτική τάξη που κλείνει τις παραλίες και στη συνέχεια τις εκχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εναντιωνόμενη ξεδιάντροπα στο δημόσιο συμφέρον που υποτίθεται πως υπηρετεί, είναι εκπρόσωπος της οικονομικής και κοινωνικής ολιγαρχίας και όχι του λαού.

Επικαλούνται τα χρέη του δημοσίου για να παραχωρήσουν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε ιδιώτες. Όμως η κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων έγινε με τρόπο που δημιουργήθηκαν τεράστια χρέη. Εξάλλου μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια ιδιωτικοποιήσεων το χρέος του δημοσίου στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές έχει αυξηθεί. Αυτοί πλουτίζουν σε κάθε περίπτωση. Όταν ‘υπάρχουν’ χρήματα διαχειριζόμενοι τα αποθεματικά (όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε με το σκάνδαλο των ομολόγων) και όταν ‘δεν υπάρχουν’ δανείζοντας το δημόσιο.

‘Αγοράζουν’ φθηνά και ‘πουλάνε’ ακριβά στο δημόσιο και τους πολίτες.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με τη συμπαράστασή μας   στην  απεργία πείνας του Δημάρχου του Ελληνικού, εκφράζουμε ως πολίτες την απαίτηση για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, την απόφασή μας να υπερασπιστούμε την ποιότητα  της ζωής μας, τους δημόσιους χώρους, το πράσινο, τα βουνά και τη θάλασσα μας.

Η φύση είναι το ανόργανο σώμα μας. Καμία ανοχή στην αποστέρησή της!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΡΑ!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής