Οι Αγορές δεν απέχουν ποτέ!

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010

Τα ψέματα (κι οι αλήθειες) τέλειωσαν. Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Καθένας μας θα σκεφτεί πρώτα αν πρέπει να πάει στις κάλπες. Πολλοί σκέφτονται να μην πάνε. Δεν έχει, λένε, νόημα. Αν κρίνεις τους υποψήφιους και τα κόμματα, είναι αλήθεια, υπάρχουν λόγοι δυσαρέσκειας. Όμως στον κόσμο τούτο της απομάγευσης και της κατάρρευσης των βεβαιοτήτων το τέλειο μεν δεν υπάρχει, αλλά οι διαφορές δεν είναι ασήμαντες.

 

Εμείς οι Σοσιαλιστές ενάντια στο μνημόνιο που μετέχουμε στην Αττική Συνεργασία- ΟΧΙ στο μνημόνιο- Αλέξης Μητρόπουλος, αγωνιστήκαμε για κάνουμε εφικτή μια ενωτική επιλογή και σας καλούμε να την στηρίζετε. Δεν λέμε ναι, δεν λέμε ίσως, λέμε απλά και καθαρά ΟΧΙ. Σκεφτείτε ως προς τη συμμετοχή το βασικό. Στο σύγχρονο κόσμο δύο μηχανισμοί επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις : οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι «αγορές». Στους πρώτους μετέχουμε όλοι. Στις δεύτερες μετέχουν οι κεφαλαιούχοι. Πριν απ’ όλους οι μεγαλοτραπεζίτες. Στους πρώτους το ποσοστό αποχής ποικίλλει. Στις δεύτερες δεν υπάρχει.

Ο ελληνικός λαός δέχεται σήμερα την μεγαλύτερη νεοφιλελεύθερη επίθεση της μεταπολίτευσης, από μια κυβέρνηση που παραδέχθηκε ότι δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές, όπως όφειλε και ασφαλώς μπορούσε. Οι «αγορές» λοιπόν που υπέταξαν με απρόσμενη ευκολία την κυβέρνηση θα μετρήσουν τώρα την αντίδραση του λαού. Αποτέλεσμα που θα στηρίζει τους κυβερνητικούς υποψήφιους είναι αρχή του «δεύτερου ημίχρονου» με τους διεθνείς τραπεζίτες στην επίθεση για να μας βάλουν κι άλλα γκολ, να λεηλατήσουν την πατρίδα μας , να πετύχουν και παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Η αποχή θα ερμηνευτεί από αυτούς ως σιωπηρή αποδοχή πως «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ως ανοχή. Ως «λίπος» που πρέπει να καεί. Όποιος σιωπά θα θεωρηθεί ότι συναινεί. Ψήφος αντίθετη προς το μνημόνιο είναι ψήφος - φρένο στην εξουθένωση του λαού και την υποδούλωση της χώρας . Αρχή μιας προσπάθειας το νοικοκύρεμα να γίνει εκεί που πάσχει η χώρα μας και να ανακληθούν ή να έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης τα μέτρα που μειώνουν τους μισθούς, τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε πεδίο εργοδοτικής ασυδοσίας και κοινωνικής βαρβαρότητας.

Η προσπάθεια βέβαια αυτή πρέπει να γίνει και μετά τις εκλογές, με όλα τα πρόσφορα μέσα διεκδίκησης. Όμως τώρα, σήμερα, η ψήφος είναι το πρώτο βήμα. Εμπρός, να το κάνουμε!

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής