Όχι στο μνημόνιο (του Γ.Παπαγιαννόπουλου)

Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010

Επιμένουμε: Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΓΑΠ- ΠΑ.«ΣΟ».Κ  μοιάζει περισσότερο με Τιμωρία του ελληνικού λαού και της Πατρίδας παρά με Σωτηρία. Εξηγούμαι: μετά όσα απίθανα συνέβησαν προκειμένου να ΟΔΗΓΗΘΕΙ η χώρα στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. , φράσεις που ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό και επιβεβαιώθηκαν από ευρωπαίους αξιωματούχους, η κυβέρνηση οδεύει προς το πουθενά. Πελαγοδρομώντας, χωρίς Σχέδιο, εστιάζει κάθε φορά στη στοχοποίηση κάποιας ομάδας εργαζομένων ή μικρομεσαίων , ανάλογα με την συγκυρία- και στρέφοντας κάθε φορά εναντίον τους τα ελεγχόμενα από αυτήν Μ.Μ.Ε.

 

«Πέντε μήνες μετά την εφαρμογή του Μνημονίου οι πολίτες αντιλαμβάνονται ήδη ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά Η δογματική προσήλωση στην μείωση των δημόσιων δαπανών, ακόμη και εκείνων που θεωρούνται παραγωγικές και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη, βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην απελπισία-σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται συνεχώς οι καταναλωτικοί φόροι, ενώ οι τιμές σε όλα τα προϊόντα αυξάνονται την στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ-και θα μειωθούν και άλλο ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της 7ης Νοέμβρη.» έγραφα στο προηγούμενο σχόλιο μου.
Κάθε προτεινόμενη  λύση για να ξεκινήσει η αποδέσμευση της χώρας από το απεχθές Μνημόνιο, πρέπει να συνδέεται άμεσα με ΔΙΑΓΡΑΦΗ από την ελληνική πλευρά ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ των οφειλομένων.

Do you speak english; Ξανά και ξανά..

Επιμένει αγγλόφωνα ή έστω Δίγλωσσα, η υπουργός «Παιδείας» Άννα Διαμαντοπούλου.. Θα εισαγάγει την αγγλική γλώσσα στα Δημοτικά ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ! Πριν καν τα παιδιά μάθουν στοιχειωδώς την ελληνική, θα ψευτο-μαθαίνουν και την αγγλική καθομιλουμένη.. Παιδάκια «Δίγλωσσα», ήτοι ΑΓΛΩΣΣΑ, σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, διαμορφωμένα χωρίς Γλώσσα και Συνείδηση, με ένα bare-code νούμερο, «είμαι το νούμερο οκτώ, όλοι με ξέρουν με αυτό, κι εγώ ξεχνώ πιο είναι-πιο είναι το όνομα μου». Σταθερή στις αξίες της η κυρία υπουργός: η χώρα θα γίνει Δίγλωσση, θέλετε δεν θέλετε. Να μαθαίνουμε όλοι από μικροί την ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. Όσο και για τους Χωροφυλάκους της περιοχής, μην στεναχωριέστε, φροντίζουν και για αυτούς :ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ως ΔΕΥΤΕΡΗ στην σχολεία της ΘΡΑΚΗΣ (Θ. Δραγώνα και σία..). Αφού πλημμύρισαν τα ιδιωτικά τηλε- ΒΟΘΡΟ-κάναλα με τούρκικες σειρές, κάνουν και το ΠΟΙΟΤΙΚΟ άλμα: εις ΒΑΡΟΣ μας..

Αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι

Δηλαδή; Μπορεί Δικαστήριο με απόφαση του να ξαναγράψει την Ιστορία; Χρειαζόμαστε νέο Διχασμό; Διαβάζω ότι το Ζ’ Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του πρώην πρωθυπουργού Π. Πρωτοπαπαδάκη, για αναψηλάφηση της «Δίκης των Έξι», οι οποίοι καταδικάστηκαν το 1922 για εσχάτη προδοσία, για την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, και έκρινε ότι οι Έξι είναι αθώοι…Μάλιστα.. Δεν γνωρίζω έως πιο σημείο μπορώ να κρίνω απόφαση δικαστηρίου, (μάλλον δεν μπορώ- αν και στη ζωή
και οι Κρίνοντες Κρίνονται),αλλά : έχω κάποιες απορίες. Τις ίδιες που δημιουργούνται αυτομάτως σε όλους τους απογόνους των Μικρασιατών Προσφύγων του 1922, τις ίδιες που γεννιούνται σε όλους όσους διαβάζουν Ιστορία, τις ίδιες που γεννιούνται σε όσους Κατανοούν το μέγεθος του Λευτεράκη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του στρατηγού Πλαστήρα, του «Μαύρου καβαλάρη». Σταματώ αυθαίρετα εδώ, δεν τις διατυπώνω. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω…

[ΠΑΡΟΝ 24.10.2010]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχιτέκτων – συγγραφέας. Υποψήφιος σύμβουλος στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ Τομέα με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία-ΟΧΙ στο Μνημόνιο» υπό τον Αλέξη Μητρόπουλο για την Περιφέρεια Αττικής.
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Share
© 2011-2013 Νέος Αγωνιστής